Information om Jota

Vad är JOTA och JOTI?

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang.

JOTI

JOTI är som en virtuell Jamboree som sker över internet. Under helgen träffas tusentals scouter från hela världen och pratar med varandra över internet, med hjälp av olika tekniska lösningar beroende på vad som finns tillgängligt, allt från webbläsare till mejl, chattprogram, mikrofoner, scanners och digitalkameror.

JOTA

JOTA betyder Jamboree on the Air, och innebär att scouter över hela världen sitter vid amatörradiostationer under en helg och pratar med varandra. Ta hjälp
av en amatörradioklubb eller radioscouterna, för att köra JOTA.

Hur funkar detta?

untitled

En del kårer eller patruller kör bara JOTI eller JOTA, och en del kombinerar de båda.
När är det? JOTA/JOTI börjar i år klockan 00.00 lokal tid på lördagen den 18 oktober och slutar 48 timmar senare klockan 24.00 på söndagen den 19 oktober. Det pågår alltså från natten mellan fredag och lördag till natten mellan söndag och måndag. Utmärkt att kombinera med en hajk!
Mer information hitta du på >Kom igång<.

Varför ska vi delta?

För att det är roligt såklart! Och för att du och dina scoutvänner kan få kontakt med andra scouter över hela världen. Det är helt enkelt världens billigaste och enklaste internationella arrangemang.

Vad kostar det?

Det kostar ingenting att delta i Jota-Joti, däremot går det med fördel att ha en hajkavgift där exempelvis märkeskostnad kan tas ut.

Mer information hittar du bland länkarna.